METHANA VOLCANO CHALLENGE
Saronic Activities Methana Volcano Challenge
Saronic Activities Methana Volcano Challenge
Saronic Activities Methana Volcano Challenge


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
12 - 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 6/3/2022

1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "METHANA VOLCANO CHALLENGE"

"τρέχουμε στην σκιά του Ηφαιστείου"

Ο Εμπορικός και Επαγγελματικος Σύλλογος Μεθάνων με συνδιοργανωτές την Saronic Outdoor Activities , Saronic Triathlon Club,με μεγάλο υποστηρικτή το Volcanotrails ανακοινώνουν τον 1ο Ορεινό Αγώνα αναψυχής ‘’Methana Volcano Challenge’’ ο οποίος θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2022.

• Lava Trail Run 25 Km
• Fuego Trail Run 12.5 Km
• Fun Run 5.3 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 12 & 13/03/2022

Tόπος διεξαγωγής: Μέθανα, Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων

Σάββατο 12.03.2022

• Αγώνας Δρόμου 5,3 χλμ (Fun RUN 5.3 Km) - Εκκίνηση 16:30

Κυριακή 13.03.2022

• Lava Trail Run 25 Km - Εκκίνηση: 10:00
• Fuego Trail Run 12.5 Km - Εκκίνηση: 10:30


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ 5.3 χλμ. “FUN RUN 5.3 Km”

Εκκίνηση: 16:30

Πληροφορίες διαδρομής:Η εκκίνηση του αγώνα των 5,3 χλμ θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού των Μεθάνων με φορά προς την Παραλία Λιμνιώνας.
Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο (Ακτή Σαρωνικού) με πορεία την Παραλία Λιμνιώνα.
Φτάνοντας στην παραλία Λιμνιώνα οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα πρώτα 1600 μέτρα όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι πάλι από τον δρόμο που ήρθαν.
Περνώντας μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα 2500 μ του αγώνα όπου εκεί θα υπάρχει η υδροδοσία τους. Συνεχίζοντας οι δρομείς την πορεία τους και φτάνοντας στα 3000 μέτρα (μπροστά από το ξενοδοχείο Ακτή) θα πρέπει να στρίψουν δεξιά (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους) στην Οδό Αλούπη.
Στο πρώτο στενό οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν αριστερά και να κινηθούν στην Οδό Χρ. Μαλτέζου (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους).
Διανύοντας όλο το μήκος της Οδού Χρ. Μαλτέζου οι δρομείς φτάνοντας στην παραλιακή οδό Ακτής Σαρωνικού θα στρίψουν αριστερά και στο πρώτο στενό δεξιά , και θα κινηθούν παράλληλα με την Μαρίνα Σκαφών και με κατεύθυνση το Νησάκι (Εκκλησία Αγίων Αναργύρων). Οι δρομείς θα κινηθούν περιμετρικά γύρω από το Νησάκι και μετά παράλληλα με την παραλία μέχρι να ξαναμπούν στην Ακτή Σαρωνικού με κατεύθυνση τον τερματισμό.
Φτάνοντας στην είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν δεξιά ώστε να περάσουν την Αψίδα Τερματισμού.
Η διαδρομή πρόκειται για ασφάλτινο τερέν, σε όλο το μήκος της διαδρομής των 5,3 χλμ.

Υψομετρικά προφίλ: Στον εν λόγω αγώνα, υπάρχει μηδενικό υψομετρικό προφίλ, καθώς όλος ο αγώνας διεξάγεται στο ύψος της επιφάνειας της θάλασσας.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους – όπως καταλαβαίνετε συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη. Οι ανήλικοι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν υπογεγραμμένη υπέυθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Υδροδοσία: Θα υπάρχει ένα σημείο υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή στα 2500 μ. μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Χρονικό όριο:O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης την 1 ½ ώρα – μέχρι τις 18:00.
Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μίση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 16:00).

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος του συγκεκριμένου αγώνα είναι 10€.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

Oι εγγραφές θα ανοίξουν στην 15/12/2021 και ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ FUEGO TRAIL RUN 12.5 KM

Εκκίνηση: 10:30

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας Fuego Trail Run 12.5 χλμ θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Η διαδρομή του ορεινού αγώνα Fuego Trail Run 12.5 χλμ κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια από τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναική Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα. Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους. Αναλυτική περιγραφή σύντομα θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +600 μέτρα περίπου υψόμετρο, και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Συνολική θετική υψομετρική διαφορά 850 μ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:30 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη καθώς και οι ανήλικοι, υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Τροφοδοσία – Υδροδοσία: Η τροφοδοσία και η υδροδοσία αναγράφεται αναλυτικά στο πλαίσιο ‘ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ’ της ιστοσελίδας.

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 3:00 ώρες (μέχρι τις 13.30).
Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:30) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα:Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.
Έπαθλα ‘έκπληξη’ θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 15 - 19 ετών
• 20 - 29 ετών
• 30 - 39 ετών
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 15 - 19 ετών
• 20 - 29 ετών
• 30 - 39 ετών
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση.
Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι 15 ΕΥΡΩ.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 15/12/2021 κι ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ LAVA TRAIL RUN 25 KM

Εκκίνηση: 10:00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη).
Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων.
Η διαδρομή του ορεινού αγώνα είναι 25 χλμ και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναική Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα.
Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους.
Αναλυτική περιγραφή σύντομα θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +650 μέτρα υψόμετρο περίπου και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Η θετική υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 1700 μ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:00 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Τροφοδοσία – Υδροδοσία: Η τροφοδοσία και η υδροδοσία αναγράφεται αναλυτικά στο πλαίσιο ‘ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ’ της ιστοσελίδας.

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 6:30 ώρες (μέχρι τις 16:30).
Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:00) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.
Έπαθλα ‘έκπληξη’ θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 18 - 29 ετών
• 30 - 39 ετών
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 18 - 29 ετών
• 30 - 39 ετών
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση.
Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι στα 25€.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 15/12/2021 και ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μεθάνων τις εξής μέρες και ώρες:

- το Σάββατο 12/03/2022 από τις 11:00-19:30

-την Κυριακή 13/03/2022 από τις 07:30 - 09:30. (Στην Εκκίνηση του Αγώνα στο Λιμάνι Μεθάνων)

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του εκάστοτε αγώνα τους μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα που συμμετέχουν και ενώ έχουν ολοκληρώσει την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου τους.

Αποδυτήρια – χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Σε χώρο παράπλευρα του χώρου εκκίνησης – τερματισμού στο κέντρο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη.

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί στους δρομείς που θα συμμετάσχουν σνακ αποκατάστασης, τοπικά εδέσματα, μπανάνες και νερά.


ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 25 χλμ

Αριθμό Συμμετοχής
Τσιπ Χρονομέτρησης
Τσαντάκι αγώνα
T-shirt τερματισμού
Μαντήλι λαιμού (τύπου Buff)
Μετάλλιο Τερματισμού
Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
Ενεργειακό τζελ
Τοπικά Εδέσματα
Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
Τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού
Ισοτονικά ποτά καθ όλη την διάρκεια του αγώνα
Χυμό

ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 12.5 χλμ

Αριθμό Συμμετοχής
Τσιπ Χρονομέτρησης
Τσαντάκι αγώνα
T-shirt τερματισμού
Μετάλλιο Τερματισμού
Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
Ενεργειακό τζελ
Τοπικά Εδέσματα
Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
Τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού
Ισοτονικά ποτά καθ όλη την διάρκεια του αγώνα
Χυμό

ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 5.3 χλμ

Αριθμό Συμμετοχής
Τσιπ Χρονομέτρησης
Μετάλλιο Τερματισμού
Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
Χυμό


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
Σάββατο 12/03/2022

11:00 μ.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων (παράδρομος επί της οδού Χρ. Μαλτέζου)
16:30 μ.μ.: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ (Fun RUN 5.3 Km)
18:00 μ.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ (Fun RUN 5.3 Km)
19:30 μ.μ.: Κλείσιμο γραμματείας
20:00 μ.μ: Τεχνική ενημέρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων


Κυριακή 13/03/2022

07:30 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή αγωνιστικού πακέτου στην Εκκίνηση του αγώνα.
10:00 π.μ.: Κλείσιμο γραμματείας (chip και BIB Number θα δίνονται μέχρι τις 9:30 για τον Αγώνα των 25 χλμ και μέχρι τις 10:00 για τον Αγώνα των 12,5 χλμ).
10:00 π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα Lava Trail Run 25 Km
10:30 π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα Fuego Trail Run 12.5 Km
13:00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα
12:30 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 12,5 χλμ
13:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 12,5 χλμ
14:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 25 χλμ
16:00 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
I. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Με τη δήλωση συμμετοχής ο εκάστοτε αθλητής αποδέχεται τους κανόνες διεξαγωγής όλων των αγώνων του αθλητικού διημέρου Methana Volcano Challenge.
Κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να σεβαστεί τους κανόνες που η Διοργανώτρια Αρχή έχει θέσει καθώς επίσης είναι υποχρεωμένος να υπακούει τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.
Επίσης κάθε αθλητής που γνωρίζει και έχει αποδεχθεί πως θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος, έντονες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή την ημέρα διεξαγωγής.

II. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ.

Όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και chip χρονομέτρησης. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει τον αριθμό συμμετοχής στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο. Επίσης δεν θα πρέπει να χάσει το chip χρονομέτρησης καθώς αυτό θα κατοχυρώσει την καταγραφή του χρόνου του εκάστοτε αγωνιζόμενου. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

III. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ:

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

IV. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ / ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι εθελοντές σε κομβικά σημεία του αγώνα και μόνο για θέματα κατεύθυνσης και σωστής συνέχειας της πορείας του αθλητή. . Δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Συνοδεία αθλητή θεωρείται εξωτερική υποστήριξη και τιμωρείται με αποκλεισμό του αθλητή. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

V. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας έχει οικολογικό χαρακτήρα (ECO FRIENDLY) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής. Στους σταθμούς υδροδοσίας θα υπάρχουν χάρτινα κύπελλα για την ενυδάτωση σας τα οποία δεν επιτρέπεται να απομακρυνθείτε από τον σταθμό κρατώντας απορρίμματα.

VI. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.

Χωρίς να είναι υποχρεωτικό η Διοργάνωση συνιστά την χρήση σακιδίου με υδροδοχεία ή ασκό νερού καθώς επίσης σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης, κινητό τηλέφωνό και στερεά τροφή, αντιανεμικό και ελαστικό επίδεσμο. Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν όλους τους αθλητές και των δύο αποστάσεων.

VII. ΠΟΙΝΕΣ.

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

Ρύπανση διαδρομής,
Κοψίματα διαδρομής,
Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης,
Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά,
Εξωτερική υποστήριξη και βοήθεια,
Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου,
Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα,
Απώλεια αριθμού αθλητή και chip χρονομέτρησης,
Οποιαδήποτε άλλη μη αποδεκτή, από την Διοργανώτρια Αρχή, συμπεριφορά.

VIII. ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Η Διοργανώτρια Αρχή κατά την διάρκεια των αγώνων επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, με εξειδικευμένο προσωπικό (διασώστες, Σαμαρείτες, φυσιοθεραπευτές) για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Πυροσβεστικό Όχημα θα βρίσκεται σε επιλεγμένο σημείο.

IX. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.

Η Διοργανώτρια Αρχή μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

X. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ.

Η Διοργανώτρια Αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

XI. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στην διοργάνωση τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του κατά την διάρκεια του αγώνα και των απονομών για διαφημιστικούς σκοπούς.

XII. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Η Διοργανώτρια Αρχή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία συμμετοχής σε ορεινούς αγώνες, η κατάσταση της υγείας τους είναι άριστη και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

Επίλογος:

Για 1η χρονιά, σας περιμένουμε στο αγωνιστικό διήμερο αναψυχής ‘’Methana Volcano Challenge’’ στην πανέμορφη χερσόνησο των Μεθάνων προκειμένου να γνωρίσουμε την φυσική ομορφιά του τόπου και την φιλοξενία των ντόπιων, αλλά το κυριότερο ‘να τρέξουμε στην σκιά του Ηφαιστείου’.

Η Οργανωτική Επιτροπή


ΣΑΒΒΑΤΟ 12.03.2022

• 11:00 μμ: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων (παράδρομος επί της οδού Χρ. Μαλτέζου)
• 16:30 μμ: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ. (Fun RUN 5,3 Km)
• 18:00 μμ: Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ. (Fun RUN 5.3 Km)
• 19:30 μμ: Κλείσιμο γραμματείας
• 20:00 μμ: Τεχνική ενημέρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων


ΚΥΡΙΑΚΗ 13.03.2022

• 07:30 πμ: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number στην εκκίνηση του αγώνα.
• 10:00 πμ: Κλείσιμο γραμματείας (chip και BIB Number θα δίνονται μέχρι τις 9:30 για τον αγώνα των 25χλμ. και μέχρι τις 10:00 πμ για τον Αγώνα των 12.5 χλμ.)
• 10:00 πμ: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ.
• 10:30 πμ: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 12.5 χλμ.
• 13:00 πμ: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα
• 13:30 μμ: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 12.5 χλμ.
• 13:00 μμ: Απονομές Αγώνα 12.5 χλμ.
•.14:00 μμ: Απονομές Αγώνα 25 χλμ.
• 16:00 μμ: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ


Εκκίνηση: 10:00
Πληροφορίες διαδρομής:

Ο ορεινός αγώνας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι, όπως όλων, μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Η διαδρομή του ορεινού αγώνα είναι 25 χλμ. και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα!

Υψομετρικά προφίλ:

Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας, φτάνετε μέχρι τα 630 μέτρα υψόμετρο περίπου και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε, στο Λιμάνι των Μεθάνων. Η θετική υψομετρική διαφορά είναι 1700μ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:00 πμ
Ασφάλεια αγώνα:

Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη.

Ιατρική – κάλυψη:

Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, στο Λιμάνι των Μεθάνων, μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο:

O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 6:30 ώρες (μέχρι τις 16.30). Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (09:00 πμ) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Χρονομέτρηση του αγώνα:

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Κατηγορίες:

Έπαθλα και δώρα:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 18 - 29 ετών
• 30 - 39 ετών
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 18 - 29 ετών
• 30 - 39
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση.

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνας είναι στα 25€.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

01. Παρακαλούμε καταβάλετε το ποσό της αντίστοιχης συμμετοχής σας μέσω τραπεζικής κατάθεσης, αναγράφοντας το όνομα αθλητή στην αιτιολογία κατάθεσης. Την απόδειξη κατάθεσης πρέπει να την αποστείλετε στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com. Μη ξεχάσετε στην απόδειξη να γράψετε το όνομα του καταθέτη!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός λογαριασμού: 44700225350
IBAN: GR4301104470000044700225350
Κωδικός SWIFT: ETHNGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΧΡΟΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

** Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί εώς και 4 ημέρες μετά την εγγραφή ώστε αυτή να θεωρείται έγκυρη

Προσοχή! Η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια που επιβαρύνει τον καταθετη

Αν δεν πληρωθούν τα έξοδα εμβάσματος, τότε η εγγραφή σας δεν θα ολοκληρωθεί και θα παραμένει σε εκκρεμότητα, προκειμένου να την τακτοποιήσετε μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες και να μας ενημερώσετε και πάλι μέσω email.

Ανοίξτε και αποθηκεύστε το pdf αρχείο της υπεύθυνης δήλωσης, συμπληρώστε το και στείλτε το μας μαζί με το τραπεζικό καταθετήριο στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com


Εκκίνηση: 10:30
Πληροφορίες διαδρομής:

Ο ορεινός αγώνας Fuego Trail Run 12.5 χλμ. θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Η διαδρομή του ορεινού αγώνα Fuego Trail Run 12.5 χλμ. κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ:

Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +550 μέτρα υψόμετρο περίπου με συνολική θετική υψομετρική διαφορά να αγγίζει τα 850 μ., και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων.

Ώρα διεξαγωγής: 10:30 π.μ
Ασφάλεια αγώνα:

Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Ιατρική – κάλυψη:

Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο:

O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 3:00 ώρες (μέχρι τις 13.30). Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:30) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Κατηγορίες:

Έπαθλα και δώρα:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 15 - 19 ετών
• 20 - 29 ετών
• 30 - 39 ετών
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 15 - 19 ετών
• 20 - 29 ετών
• 30 - 39 ετών
• 40 - 49 ετών
• 50 - 59 ετών
• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνας είναι 15 ΕΥΡΩ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

01. Παρακαλούμε καταβάλετε το ποσό της αντίστοιχης συμμετοχής σας μέσω τραπεζικής κατάθεσης, αναγράφοντας το όνομα αθλητή στην αιτιολογία κατάθεσης. Την απόδειξη κατάθεσης πρέπει να την αποστείλετε στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com. Μη ξεχάσετε στην απόδειξη να γράψετε το όνομα του καταθέτη!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός λογαριασμού: 44700225350
IBAN: GR4301104470000044700225350
Κωδικός SWIFT: ETHNGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΧΡΟΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

** Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί εώς και 4 ημέρες μετά την εγγραφή ώστε αυτή να θεωρείται έγκυρη

Προσοχή! Η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια που επιβαρύνει τον καταθετη

Αν δεν πληρωθούν τα έξοδα εμβάσματος, τότε η εγγραφή σας δεν θα ολοκληρωθεί και θα παραμένει σε εκκρεμότητα, προκειμένου να την τακτοποιήσετε μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες και να μας ενημερώσετε και πάλι μέσω email.

02. Ανοίξτε και αποθηκεύστε το pdf αρχείο της υπεύθυνης δήλωσης, συμπληρώστε το και στείλτε το μας μαζί με το τραπεζικό καταθετήριο στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com


Εκκίνηση: 16:30
Πληροφορίες διαδρομής:

Ο αγώνας των 5.3 χλμ. θα ξεκινήσει στις 16:30. Η εκκίνηση του αγώνα των 5,3 χλμ. θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού των Μεθάνων με φορά προς την Παραλία Λιμνιώνας. Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο (Ακτή Σαρωνικού) με πορεία την Παραλία Λιμνιώνα. Φτάνοντας στην παραλία Λιμνιώνα οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα πρώτα 1600 μέτρα όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι πάλι από τον δρόμο που ήρθαν. Περνώντας μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα 2500 μ του αγώνα όπου εκεί θα υπάρχει η υδροδοσία τους. Συνεχίζοντας οι δρομείς την πορεία τους και φτάνοντας στα 3000 μέτρα (μπροστά από το ξενοδοχείο Ακτή) θα πρέπει να στρίψουν δεξιά (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους) στην Οδό Αλούπη. Στο πρώτο στενό οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν αριστερά και να κινηθούν στην oδό Χρ. Μαλτέζου (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους).Διανύοντας όλο το μήκος της oδού Χρ. Μαλτέζου οι δρομείς φτάνοντας στην παραλιακή οδό Ακτής Σαρωνικού θα στρίψουν αριστερά και στο πρώτο στενό δεξιά , και θα κινηθούν παράλληλα με την Μαρίνα Σκαφών και με κατεύθυνση το Νησάκι (Εκκλησία Αγίων Αναργύρων). Οι δρομείς θα κινηθούν περιμετρικά γύρω από το Νησάκι και μετά παράλληλα με την παραλία μέχρι να ξαναμπούν στην Ακτή Σαρωνικού με κατεύθυνση τον τερματισμό. Φτάνοντας στην είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν δεξιά ώστε να περάσουν την Αψίδα Τερματισμού. Η διαδρομή πρόκειται για ασφάλτινο τερέν, σε όλο το μήκος της διαδρομής των 5,3 χλμ.

Υψομετρικά προφίλ:

Στον εν λόγω αγώνα, υπάρχει μηδενικό υψομετρικό προφίλ, καθώς όλος ο αγώνας διεξάγεται στο ύψος της επιφάνειας της θάλασσας.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του – όπως καταλαβαίνετε συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Υδροδοσία:

Θα υπάρχει 1 σημείο υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή στα 2500 μ. μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Χρονικό όριο:

O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης την 1 ½ ώρα – μέχρι τις 18:00. Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μίση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 16.00).

Χρονομέτρηση του αγώνα:

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Κατηγορίες:

Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρχει ΜΟΝΟ μία κατηγορία, η Γενική.

Έπαθλα και δώρα:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος του συγκεκριμένου αγώνα είναι 10€.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

01. Παρακαλούμε καταβάλετε το ποσό της αντίστοιχης συμμετοχής σας μέσω τραπεζικής κατάθεσης, αναγράφοντας το όνομα αθλητή στην αιτιολογία κατάθεσης. Την απόδειξη κατάθεσης πρέπει να την αποστείλετε στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com. Μη ξεχάσετε στην απόδειξη να γράψετε το όνομα του καταθέτη!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός λογαριασμού: 44700225350
IBAN: GR4301104470000044700225350
Κωδικός SWIFT: ETHNGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΧΡΟΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

** Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί εώς και 4 ημέρες μετά την εγγραφή ώστε αυτή να θεωρείται έγκυρη

Προσοχή! Η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια που επιβαρύνει τον καταθετη

Αν δεν πληρωθούν τα έξοδα εμβάσματος, τότε η εγγραφή σας δεν θα ολοκληρωθεί και θα παραμένει σε εκκρεμότητα, προκειμένου να την τακτοποιήσετε μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες και να μας ενημερώσετε και πάλι μέσω email.

02. Ανοίξτε και αποθηκεύστε το pdf αρχείο της υπεύθυνης δήλωσης, συμπληρώστε το και στείλτε το μας μαζί με το τραπεζικό καταθετήριο στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ LAVA TRAIL RUN 25 KM:

Απόσταση 25 χλμ – Συνολική θετική υψομετρική διαφορά 1700μ

Ο αγώνας των 25 χλμ θα έχει εκκίνηση στο Λιμάνι των Μεθάνων με φορά προς τα δεξιά κοιτάζοντας τον χάρτη. Το 1 ο χιλιόμετρο είναι όλο σε ασφάλτινο τερέν και οι δρομείς φτάνουν στον Άγιο Χαράλαμπο όπου εκεί εισέρχονται στο πρώτο μονοπάτι του αγώνα. Ένα μονοπάτι μέσα σε ελαιόδεντρα σε πολλά σημεία πλινθόκτιστο αλλά και σε άλλα σημεία χωμάτινο. Μετά από περίπου 5 ανηφορικά χιλιόμετρα από την εκκίνηση φτάνουν στο Εξωκλήσι του Άγιου Αθανάσιου όπου εκεί είναι ο 1 ος σταθμός υδροδοσίας. Συνεχίζουν πίσω από το εκκλησάκι του Άγιου Αθανασίου όπου μετά από 2500 μ κινούμενοι σε δασικό μονοπάτι το όποιο διασχίζει τον πρώτο εγκαταλελειμμένο οικισμό θα φτάσουν στο 1 ο χωριό ονόματι Πάνω Μούσκα. Διασχίζοντας το κέντρο του χωριού και μετά από 1 χιλιόμετρο θα προσεγγίσουν το χωρίο Κάτω Μούσκα (η πατρίδα του γνωστού ρεμπέτη Μπάτη). Στο χωριό Κάτω Μούσκα είναι ο 2 ος σταθμός υδροδοσίας και τροφοδοσίας. Ακριβώς δίπλα από τον δρόμο που οδηγεί στο κέντρο του χωριού ξεκινάει το μονοπάτι με κατεύθυνση τους πρόποδες του Ηφαιστείου. Ένα μονοπάτι μέσα σε πυκνό πευκόφυτο δάσος οδηγεί τους δρομείς στην σκιά του Ηφαίστειου οι οποίοι τρέχουν με βλέμμα την ξερή λάβα να ορθώνεται μπροστά τους επιβλητικά. Μέτα από περίπου 5 χιλιόμετρα και διασχίζοντας τους πρόποδες του Ηφαίστειου οι δρομείς φτάνουν στο χωριό Καμένη Χώρα. Ένα χωρίο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ενεργητικότητα του Ηφαιστείου. Το σκηνικό κόβει την ανάσα καθώς σπίτι του χωριού είναι χωμένα μέσα στην λάβα σαν να τα έχει καταπιεί. Στην Καμμένη Χώρα είναι ο 3 ος σταθμός υδροδοσίας και τροφοδοσίας και το Checkpoint του αγώνα. Μπαίνοντας στο χωριό οι δρομείς στριβούν αριστερά και κατευθύνονται προς το εκκλησάκι του Αγίου Γιάννη όπου πίσω ακριβώς από το ξωκλήσι ξεκινάει η ανάβαση του μονοπατιού μέσα από ελαιόδεντρα τα οποία θα τα ακολουθήσει πευκόφυτο δασικό και ανηφορικό μονοπάτι. Μετά από 2 χιλιόμετρα οι δρομείς θα προσεγγίσουν το εγκαταλελειμμένο χωριό ,Στέρνα Γαμπρού θα περάσουν μέσα από τα παλιά αλώνια του οικισμού και θα ανηφορίσουν το αρχαίο πλινθόκτιστο μονοπάτι με πορεία τον κάμπο του Μακρύλογγου. Πριν μπουν στον κάμπο ο 4 ος σταθμός υδροδοσίας θα τους περιμένει. Μία ευκαιρία για χαλάρωση είναι ο κάμπος του Μακρύλογγου καθώς εδώ το τερέν είναι όλο χωμάτινο αλλά χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διακυμάνσεις. Τελειώνοντας τον κάμπο του Μακρύλογγου στρίβουν δεξιά κι ανηφορίζουν το κομμάτι που κατέβηκαν στην αρχή του αγώνα με πορεία το ξωκλήσι του Άγιου Αθανάσιου. Το ξωκλήσι του Άγιο Αθανάσιου είναι ο 5 ος σταθμός υδροδοσίας (1 ος και 5 ος ). Από εκεί οι δρομείς συνεχίζουν αριστερά από το εκκλησάκι με κατεύθυνση την Νίκα όπου αφού διασχίσουν ένα κομμάτι χωματόδρομου ξανά μπαίνουν σε κατηφορικό πλέον μονοπάτι με κατεύθυνση την εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου. Πλέον οι δρομείς κινούνται κατηφορικά στο ασφάλτινο κομμάτι που ανέβαιναν στην αρχή του αγώνα. Μετά από 1 χιλιόμετρο περίπου θα διασχίζουν την γραμμή του τερματισμού και θα έχουν τρέξει περήφανα κοιτώντας στα μάτια το επιβλητικό Ηφαίστειο των Μεθάνων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ FUEGO TRAIL RUN 12.5 KM:

Απόσταση 12.5 χλμ – Συνολική θετική υψομετρική διαφορά 850μ

Ο αγώνας των 12.5 χλμ θα έχει εκκίνηση στο Λιμάνι των Μεθάνων με φορά προς τα δεξιά κοιτάζοντας τον χάρτη. Το 1 ο χιλιόμετρο είναι όλο σε ασφάλτινο τερέν και οι δρομείς φτάνουν στον Άγιο Χαράλαμπο όπου εκεί εισέρχονται στο πρώτο μονοπάτι του αγώνα. Ένα μονοπάτι μέσα σε ελαιόδεντρα σε πολλά σημεία πλινθόκτιστο αλλά και σε άλλα σημεία χωμάτινο. Μετά από περίπου 5 ανηφορικά χιλιόμετρα από την εκκίνηση φτάνουν στο Εξωκλήσι του Άγιου Αθανάσιου όπου εκεί είναι ο 1 ος σταθμός υδροδοσίας. Από εκεί οι δρομείς συνεχίζουν πίσω από το εκκλησάκι με κατεύθυνση την Νίκα όπου αφού διασχίσουν ένα κομμάτι χωματόδρομου ξανά μπαίνουν σε κατηφορικό πλέον μονοπάτι με κατεύθυνση την εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου. Ένας επιπλέον μικρός σταθμός υδροδοσίας με νερά θα υπάρχει στο σημείο κοντά στην Νίκα για τους δρομείς που χρειάζονται νερό επιπλέον. Πλέον οι δρομείς κινούνται κατηφορικά στο ασφάλτινο κομμάτι που ανέβαιναν στην αρχή του αγώνα. Μετά από 1 χιλιόμετρο περίπου θα διασχίζουν την γραμμή του τερματισμού περήφανοι για την κατάκτηση μιας νέας ορεινής διαδρομής.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ


Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

01. Παρακαλούμε καταβάλετε το ποσό της αντίστοιχης συμμετοχής σας μέσω τραπεζικής κατάθεσης, αναγράφοντας το όνομα αθλητή στην αιτιολογία κατάθεσης. Την απόδειξη κατάθεσης πρέπει να την αποστείλετε στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com. Μη ξεχάσετε στην απόδειξη να γράψετε το όνομα του καταθέτη!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός λογαριασμού: 44700225350
IBAN: GR4301104470000044700225350
Κωδικός SWIFT: ETHNGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΧΡΟΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

** Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί εώς και 4 ημέρες μετά την εγγραφή ώστε αυτή να θεωρείται έγκυρη

Προσοχή! Η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια που επιβαρύνει τον καταθετη

Αν δεν πληρωθούν τα έξοδα εμβάσματος, τότε η εγγραφή σας δεν θα ολοκληρωθεί και θα παραμένει σε εκκρεμότητα, προκειμένου να την τακτοποιήσετε μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες και να μας ενημερώσετε και πάλι μέσω email.

02. Ανοίξτε και αποθηκεύστε το pdf αρχείο της υπεύθυνης δήλωσης, συμπληρώστε το και στείλτε το μας μαζί με το τραπεζικό καταθετήριο στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ


LAVA TRAIL RUN 25 KM

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: 5

Σταθμοί οι οποίοι θα προσφέρουν στον αθλητή τροφοδοσία και υδροδοσία

1ος : Άγιος Αθανάσιος

2ος: Παλαιά Λουτρά (Κάτω Μούσκα)

3ος : Καμένη Χώρα (CHECKPOINT ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ)

4ος : Στέρνα Γαμπρού (Αρχή Μακρύλογγού)

5ος: Άγιος Αθανάσιος

ΜΙΚΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: 2

Σταθμοί οι οποίοι θα προσφέρουν υδροδοσία σε όποιον χρειάζεται περαιτέρω

1ος: Διασταύρωση Προφήτη Ηλία – Πάνω Μούσκα (κιόσκι)

2ος : Πρόποδες Ηφαιστείου

FUEGO TRAIL RUN 12.5 KM

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: 1

1ος : Άγιος Αθανάσιος

ΜΙΚΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: 1

1ος : Νίκα


H.A.R.T.A. – Αγωνιστικό covid-19 πρωτόκολλο 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID-19 ΤΗΣ H.A.R.T.A. ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Οκτώβριος 2021

Το παρόν υγειονομικό πρωτόκολλο απηχεί την προσέγγιση της HARTA στο ζήτημα, με βάση κοινώς αποδεκτές αρχές γενικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας από την κεντρική κυβέρνηση της Ελλάδας (μέσω του ΕΟΔΥ), την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και τις αναλυτικές οδηγίες που εξέδωσε, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), την “International Trail Running Association” (ITRA) και την συσσωρευμένη εμπειρία των Ελλήνων διοργανωτών αγώνων ορεινού τρεξίματος από το 2020. Τα μέτρα που παρουσιάζονται πιο κάτω κατηγοριοποιούνται σε δύο ενότητες:

α) τα υποχρεωτικά, όπως υποδεικνύονται από το «Έγγραφο Προδιαγραφών Σύνταξης Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για εκτός Σταδίου Διοργανώσεις»

β) τις αναλυτικές οδηγίες, που έχουν υποβοηθητικό ρόλο στο έργο των διοργανώσεων. Οι οδηγίες/συμβουλές συνάδουν με τα προβλεπόμενα της Α ενότητας των υποχρεωτικών μέτρων.

Η HARTA δεν έχει άμεσο ελεγκτικό ρόλο, παρά μόνο υποστηρικτικό στο χώρο του ορεινού τρεξίματος. Η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων επαφίεται στην ευθύνη των διοργανωτών αγώνων.

Το παρόν πρωτόκολλο επιβάλλει μέτρα στην παρούσα χρονική συγκυρία, κάτω από τις επικρατούσες υγειονομικές συνθήκες και θα προσαρμόζεται σε βάθος χρόνου ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τις οδηγίες που εντέλει κάθε φορά η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας.

Α > ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕΣΩ Γ.Γ.Α.

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ισχύει ανά αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αγώνας έχει διαφορετική ώρα εκκίνησης, ενώ δεν μπορούν να διεξάγονται περισσότεροι από δύο (2) αγώνες των 300 συμμετοχών ανά ημέρα. Στους αγώνες ορεινού τρεξίματος δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού αθλητών ανά αγώνα.

COVID-19 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Επίδειξη σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή, αρνητικού αποτελέσματος, μοριακού ή rapid τεστ! Για αθλητές με ηλικία έως και 17 ετών, ισχύει η επίδειξη self test 24ώρου πριν τον αγώνα. Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση.

ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σε περίπτωση διοργάνωσης με περισσότερους από έναν αγώνες, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ισχύει ανά αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αγώνας έχει διαφορετική ώρα εκκίνησης. Η χρονική απόσταση μεταξύ της εκκίνησης του τελευταίου μπλοκ του κάθε αγώνα και της πρώτης εκκίνησης του επόμενου αγώνα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ / ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ: Η εκκίνηση δίνεται κατά μέγιστο ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση. Επιτρέπονται οι ατομικές εκκινήσεις, εφόσον τηρούνται τα περί αποστάσεων, όπως αναφέρονται εδώ.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ: Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Μπορεί να γίνει όμως μια προσαρμογή και οι αγωνιζόμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή με μέλη της διοργάνωσης και χωρίς συνωστισμό.

ΘΕΑΤΕΣ: Απαγορεύεται η παρουσία θεατών στους αγώνες.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ: Αυτή γίνεται με βάση τα οριζόμενα από τον ΕΟΔΥ (λεπτομέρειες εδώ https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikon-monadon-poy-echoyn- ektethei-ston-io-sars-cov-2/)

ΜΑΣΚΕΣ: Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους! Οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό.

ΓΑΝΤΙΑ: Η χρήση γαντιών μιας χρήσης επιβάλλεται μόνο κατά τη μεταφορά ρούχων από το προσωπικό και κατά την παροχή ιατρικής βοήθειας. Αντί για τη χρήση γαντιών σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.

COVID TESTING ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Επιβάλλεται η πραγματοποίηση είτε PCR test 72 ωρών είτε rapid test 48 ωρών σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ: Για κρούσμα covid-19 που θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, σε αγωνιζόμενους ή προσωπικό, ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Οδηγίες εδώ https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλητών, προσωπικού, κλπ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης, γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: Όσον αφορά τον προληπτικό έλεγχο (testing) αθλητών και τις προϋποθέσεις εισόδου θεατών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα προπονητικά και αγωνιστικά πρωτόκολλα θα παραπέμπουν στις ισχύουσες διευκρινιστικές οδηγίες της Γ.Γ.Α και στον πίνακα 2, που θα αποτελούν αναπόσπαστα παραρτήματα του κάθε πρωτοκόλλου. Συνεπώς, δεν απαιτείται κάθε φορά επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων στα ζητήματα αυτά, καθώς οι παραπάνω προϋποθέσεις τροποποιούνται στις διευκρινιστικές οδηγίες της Γ.Γ.Α. σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Β > ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

1. Σχεδιάζουμε το γεγονός με τρόπο που να μη δημιουργεί αυξημένη συγκέντρωση ανθρώπων

2. Μειώνουμε τον αριθμό αθλητών στους αγώνες μας σε περιόδους έξαρσης της πανδημίας, ανάλογα και με τα οριζόμενα από την Πολιτεία (βλέπε Α ενότητα)

3. Εκπαιδεύουμε το προσωπικό της διοργάνωσης για τις ιδιαίτερες συνθήκες

4. Προτρέπουμε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες με υποκείμενα νοσήματα να απέχουν από αγώνες

5. Συμμορφωνόμαστε με τους γενικούς νόμους και κανόνες του Κράτους, που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό (εμβολιασμοί, τεστ)

2. ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις του γεγονότος ώστε να γίνονται κατά το δυνατόν σε ανοικτούς, υπαίθριους χώρους.

2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ : Αποφεύγουμε να οργανώσουμε χώρους αποδυτηρίων, ντους, αίθουσες συνεντεύξεων, ενημέρωσης, συναλλαγών με αθλητές ή επισκέπτες γενικότερα.

3. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Μεγιστοποιούμε τις ηλεκτρονικές διαδικασίες στην περίοδο εγγραφών των αθλητών, με συχνή διαδικτυακή ενημέρωσή τους για τα βήματα προετοιμασίας του γεγονότος και για τις δικές τους ευθύνες και υποχρεώσεις. Ενημερώνουμε έγκαιρα τους συμμετέχοντες αθλητές για το πλαίσιο υγειονομικών μέτρων που η διοργάνωση σκοπεύει να τηρήσει κατά το γεγονός.

4. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Προειδοποιούμε τους αθλητές ότι είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν είτε μοριακό τεστ μέχρι 72 ώρες πριν το γεγονός είτε rapid-test μέχρι 48 ώρες πριν το γεγονός.

5. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ : Βασικό εργαλείο ακριβούς διεκπεραίωσης ενός αγώνα είναι η ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chips). Εξασφαλίζει σε μέγιστο βαθμό την αποφυγή συνωστισμού στην εκκίνηση των αγώνων και πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν το ενδεχόμενο να την υιοθετήσουμε αν δεν την είχαμε μέχρι σήμερα.

6. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : Ορίζουμε υγειονομικό υπεύθυνο της διοργάνωσης, ο οποίος αναλαμβάνει τον συντονισμό ενημέρωσης και την εκπαίδευση του προσωπικού για τα θέματα covid.

7. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ : Φροντίζουμε για την εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με υγειονομική πληρότητα στα καθήκοντά του. Επίσης, όπως ισχύει για όλους τους αθλητές το προληπτικό PCR ή rapid-test πριν το γεγονός, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το σύνολο του ανεμβολίαστου προσωπικού της διοργάνωσης. Με συγκροτημένο τρόπο ο υγειονομικός υπεύθυνος οργανώνει την παραμονή του γεγονότος τη διαδικασία, καταγράφοντας τα αποτελέσματα σε ειδική ονομαστική κατάσταση.

8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ : Τροποποιούμε όπου είναι αναγκαίο τους κανονισμούς του γεγονότος, προκειμένου να ενσωματώσουμε εκεί όσα μέτρα αφορούν την προστασία αθλητών, προσωπικού και θεατών.

9. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Δεν πραγματοποιούμε εγγραφές αθλητών δια ζώσης την παραμονή του γεγονότος! Φροντίζουμε όλες οι εγγραφές να έχουν κλείσει μέσω διαδικτύου και η μόνη φυσική παρουσία των αθλητών πριν τον αγώνα στη Γραμματεία, να είναι για την παραλαβή των αριθμών τους.

10. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ : Στις online εγγραφές του αγώνα, ο κάθε αθλητής που εγγράφεται, είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ότι αποδέχεται τους υγειονομικούς όρους και προφυλάξεις που θα τηρηθούν στο γεγονός, όπως επίσης να δηλώσει ότι θα φροντίσει να τηρήσει και ο ίδιος ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία για τους ασθενείς από covid-19, όπως και την πραγματοποίηση κάποιας μορφής ελέγχου (rapid / μοριακό) τις παραμονές του αγώνα.

11. ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ : Φροντίζουμε να οργανωθούν όλα τα προβλεπόμενα γενικά μέτρα υγιεινής, παντού στη διάρκεια του γεγονότος : αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, κοινωνική απόσταση, σήμανση, διάδρομοι μονής κατεύθυνσης, αποφυγή κλειστών χώρων, αποφυγή επαφής μεταξύ προσωπικού και τρίτων προσώπων.

12. ΠΑΙΔΙΚΟΙ & FUN ΑΓΩΝΕΣ : Σε περιόδους τήρησης αυστηρών μέτρων γενικότερα, αποφεύγουμε τη διοργάνωση συμπληρωματικών γεγονότων μικρότερης εμβέλειας και παράλληλα με το βασικό, για λόγους αποφυγής εξάπλωσης του ιού. Οι παιδικοί αγώνες συγκεντρώνουν εκτός από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους, που παρευρίσκονται για λόγους προστασίας των παιδιών, άρα αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης από τους ενήλικες συνοδούς. Ωστόσο, εφόσον τηρούνται τα οριζόμενα από την ΓΓΑ (διαφορετικός αγώνας, όριο συμμετοχών μέχρι 300 παιδιά και εκκινήσεις σε κύματα των 50), τότε ο παιδικός αγώνας μπορεί να διεξαχθεί.

13. ΘΕΑΤΕΣ : Απαγορεύεται η παρουσία θεατών στο γεγονός, τόσο στην εκκίνηση-τερματισμό, όπου παρατηρείται στατιστικά η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων. Μέσα στη διαδρομή, εφόσον δεν πρόκειται για σταθμούς υποστήριξης αλλά μονοπάτια ή δρόμους μέσα σε δασικές ή ορεινές εκτάσεις, η παρουσία μεμονωμένων θεατών επιτρέπεται.

14. ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ : Αξιοποιούμε την τεχνολογία για την δημοσιότητα του γεγονότος (live-streaming, teleconferences), μειώνοντας τις «δια ζώσης» εκδηλώσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

3. ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

1. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Προειδοποιούμε τους αθλητές πριν ταξιδέψουν για τον αγώνα, να το αποφύγουν εφόσον: α) έχουν πυρετό >38 τις παραμονές του αγώνα, β) είχαν συμπτώματα covid τις τελευταίες 14 μέρες, όπως βήχα, πυρετό, προβλήματα γεύσης/όσφρησης, γ) ήρθαν σε επαφή με ασθενή covid τις τελευταίες 14 μέρες, δ) ταξίδεψαν σε περιοχές όπου η covid βρίσκεται σε έντονη διασπορά, ε) δεν είναι σε θέση να προσκομίσουν αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid).

2. ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: Καλό θα είναι αθλητές με υποκείμενα νοσήματα να μη συμμετέχουν στον αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για επισκέπτες γενικά (ασθματικούς, διαβητικούς, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ). Αυτό τίθεται ως προτροπή αλλά και προειδοποίηση, καθώς οι διοργανωτές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

3. ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Τοποθετούμε σήμανση κοινωνικής απόστασης στα δάπεδα χώρων όπου ενδέχεται να υπάρξει αυξημένη συγκέντρωση για συγκεκριμένο λόγο (Γραμματεία).

4. ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ : Τοποθετούμε σε συχνά διαστήματα κάδους σκουπιδιών, ώστε άχρηστες συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν να μπορούν να απορριφθούν το συντομότερο δυνατόν.

5. ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ : Εφόσον χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον διαρκή καθαρισμό τους από εξειδικευμένο προσωπικό, για λόγους διασποράς του ιού. Παρόμοια αντιμετώπιση για σταθερές τουαλέτες σε κτίρια.

6. ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ : Εφόσον πρέπει η διοργάνωση να αναλάβει τη μετακίνηση αθλητών σε άλλο ή από άλλο χώρο (εκκίνηση / τερματισμός) με λεωφορεία, θα πρέπει να τηρηθούν σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των λεωφορείων όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για τα ΜΜΜ από τον ΕΟΔΥ.

7. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : Εάν ως διοργάνωση εμπορευόμαστε αναμνηστικά προϊόντα, θα πρέπει να τηρούμε ένα πρωτόκολλο συμβατό με εκείνα των καταστημάτων με παρόμοια δραστηριότητα, μη επιτρέποντας παράλληλα στους ενδιαφερόμενους να δοκιμάζουν ή να πιάνουν στα χέρια τους τα προϊόντα.

8. ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ : Αποφεύγουμε τον συνωστισμό των αθλητών στο προαγωνιστικό γεύμα (pre- race meal) με κάθε τρόπο. Φροντίζουμε να τους παρασχεθεί συσκευασμένο και τους ενθαρρύνουμε να απομακρυνθούν ώστε να υπάρχει μια διασπορά των ανθρώπων στον χώρο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τυχόν μεταγωνιστικό γεύμα (post-race meal).

4. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

1. ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : Φροντίζουμε η Γραμματεία να στεγαστεί σε υπαίθριο και καλά αεριζόμενο χώρο. Μόνο σε περίπτωση κακοκαιρίας, μεταφέρεται σε κλειστό χώρο, τηρώντας πάντα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

2. ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ : Εφόσον είναι δυνατόν, προσδιορίζουμε το χρόνο κατά τον οποίον οι αθλητές θα προσέλθουν στη Γραμματεία για παραλαβή των αριθμών τους, κατανέμοντάς τους σε χρονικές ζώνες αλφαβητικά.

3. ΣΗΜΑΝΣΗ : Τοποθετούμε πρόσκαιρη σήμανση (αυτοκόλλητα) στο δάπεδο του χώρου της Γραμματείας, για τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

4. ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ : Δημιουργούμε με φράχτες ή ταινία σήμανσης διαδρόμους μονής κατεύθυνσης από και προς τη Γραμματεία, για να διασφαλίσουμε τη μικρότερη δυνατή επαφή των αθλητών μεταξύ τους. Στους διαδρόμους θα υφίσταται η σήμανση κοινωνικής απόστασης.

5. ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ : Τοποθετούμε προειδοποιητικές πινακίδες στην αρχή των διαδρόμων ή σε εισόδους κτιρίων, που να επισημαίνουν την ανάγκη τήρησης αποστάσεων.

6. ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ : Τόσο το προσωπικό όσο και οι αθλητές που προσέρχονται στη Γραμματεία φορούν μάσκα, ακόμα και αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

7. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ : Προκειμένου ο αθλητής να παραλάβει τον αριθμό και την τσάντα με τα αναμνηστικά που προβλέπονται, οφείλει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία, εκτός από την προσωπική ανάληψη ευθύνης για τη συμμετοχή του στο γεγονός αναφορικά με θέματα καλής υγείας και απαλλαγής των διοργανωτών από ευθύνες για τη σωματική του ακεραιότητα, θα πρέπει να δηλώσει επίσης, πως έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα σχετικά με την covid-19 (εμβολιασμό, τεστ, αυτοπροστασία) αλλά και δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας. Τυποποίηση κειμένου Υ.Δ. 1599/86 δεν υπάρχει διαθέσιμη και θα πρέπει ο κάθε διοργανωτής σε συνεργασία με εξειδικευμένους νομικούς συνεργάτες να συντάξει το κείμενο της επιλογής του. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής παρουσιάσει συμπτώματα θετικότητας στην covid-19 παραμονές του αγώνα, η διοργάνωση οφείλει να τηρήσει κάποια πολιτική επιστροφής χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής.

8. ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΣΑΝΤΩΝ (RACE-BAGS) : Προετοιμάζουμε τις τσάντες με τα αναμνηστικά δώρα και τους αριθμούς αγώνα (bibs) τουλάχιστον 72 ώρες πριν τη διανομή τους, σε χώρο ελεγχόμενο και τα απομονώνουμε μέχρι τη μέρα της επίδοσης!

5. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (BRIEFING) : Αποφεύγουμε με κάθε τρόπο την δια ζώσης τεχνική ενημέρωση των αθλητών πριν το γεγονός! Φροντίζουμε να την υποκαταστήσουμε με ψηφιακή ενημέρωση σε γραπτή μορφή, προφορική (podcast), σε βίντεο μαγνητοσκοπημένο ή ακόμα και με live αντίστοιχη, μέσω καναλιών στο διαδίκτυο. Αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί λίγες ημέρες πριν το γεγονός, όταν όλοι οι αθλητές βρίσκονται στο σπίτι τους και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις όποιες αναγκαίες αλλαγές, σχετικές με το επερχόμενο γεγονός.

2. SMS & SOCIAL MEDIA : Εφόσον υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής ή έκτακτες ανακοινώσεις, μπορούμε να στείλουμε μαζικά sms στα κινητά των αθλητών, όπως φυσικά και με την αξιοποίηση των social media.

3. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ : Τυχόν συνεντεύξεις τύπου σε κλειστό χώρο να είναι περιορισμένες, με μειωμένο αριθμό καλεσμένων δημοσιογράφων και ελίτ αθλητών, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων (κάλυψη καθισμάτων, μάσκες) και για μειωμένο χρόνο διάρκειας.

6. ΕΧΡΟ

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ : Επιβεβαίωση πως όλοι οι εκθέτες και το προσωπικό των περιπτέρων είναι ενήμεροι για τις υγειονομικές προδιαγραφές και περιορισμούς που ισχύουν.

2. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ : Προκειμένου για δειγματοληπτικά διαφημιστικά προϊόντα που χορηγούνται δωρεάν στους επισκέπτες του γεγονότος, πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανονισμοί από τους υπεύθυνους των εκθετών.

7. ΕΚΚΙΝΗΣΗ

1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ : Οι αθλητές μπορούν να παίρνουν ατομικές εκκινήσεις, σε χρονικό “παράθυρο” 30-60 λεπτών ή και εκκινήσεις κατά κύματα των 50 αθλητών με αποστάσεις όμως 2 μέτρων μεταξύ τους σε κάθε κατεύθυνση και με χρονικό άνοιγμα τα 10 λεπτά μεταξύ προηγουμένου και επόμενου κύματος (σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ) ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών. Οι ελίτ μπορούν να πάρουν ομαδική εκκίνηση για λόγους συναγωνισμού (βλέπε παρακάτω). Οι αθλητές όπως καταφθάνουν μεμονωμένα στο χώρο εκκίνησης, κατευθύνονται χωρίς καθυστέρηση προς τη γραμμή και εκκινούν. Προϋπόθεση φυσικά για την υλοποίηση αυτού του τύπου εκκίνησης, είναι η ύπαρξη ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αφού μετρά ο χρόνος αναχώρησης (chip time).

2. ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ : Οι αθλητές καταλαμβάνουν συγκεκριμένα σημεία του χώρου της εκκίνησης, σημασμένα από πριν και με αποστάσεις 2 μέτρων κατά πλάτος των αθλητών της ίδιας σειράς και 2 μέτρων μεταξύ των σειρών, όπως επίσης με τακτή χρονική απόσταση μεταξύ τους (προτεινόμενα τα 30 sec) και κατά το δυνατόν με κατάταξη φθίνουσας δυναμικότητας για το 20% τουλάχιστον του συνόλου, ώστε να αποφεύγονται οι προσπεράσεις στη διάρκεια του αγώνα. Εδώ οι διοργανωτές φέρουν την ευθύνη της σωστής χρονομέτρησης και τελικού υπολογισμού της ακριβούς επίδοσης του καθενός. Προσοχή, ο τρόπος αυτός ενέχει κινδύνους λάθους, όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των συμμετεχόντων και όσο μικρότερη η διάρκεια του αγώνα!

3. ΕΛΙΤ ΑΘΛΗΤΕΣ : Ένα πλήθος όχι μεγαλύτερο των δέκα αθλητών –αφορά τους εν δυνάμει καλύτερους- τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, παίρνουν ομαδικά εκκίνηση στην αρχή της διαδικασίας, για λόγους εύρυθμου συναγωνισμού. Η ομαδική εκκίνηση των ελίτ συνίσταται την διαδοχική εκκίνησή τους με διαφορά 5-10 δευτερολέπτων μεταξύ τους (εφόσον γίνεται χρήση chips) ενώ σε περίπτωση χειροκίνητης χρονομέτρησης, η εκκίνηση δίδεται για όλους ταυτόχρονα!

4. LIVE STREAMING : Εφόσον υπάρχει η τεχνική δυνατότητα, η εκκίνηση μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός θεατών στο χώρο της εκκίνησης.

5. ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ : Οι αθλητές φορούν μάσκα στο χώρο εκκίνησης αλλά μπορούν να την αφαιρέσουν αμέσως μετά και να την κρατήσουν πάνω τους μέχρι τον τερματισμό ή διαφορετικά να την πετάξουν σε κάδο που θα είναι τοποθετημένος λίγα μέτρα μετά τη γραμμή εκκίνησης.

8. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

1. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ : Οι αθλητές φροντίζουν να προσπεράσουν μόνο σε σημεία της διαδρομής με επαρκές πλάτος του μονοπατιού, ώστε να διασφαλίζεται μια ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους στα κρίσιμα δευτερόλεπτα της προσπέρασης.

2. ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : Οι αθλητές οφείλουν να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στο μονοπάτι και να μην κινούνται πίσω ακριβώς από συναθλητές τους, σε απόσταση μικρότερη των 2-3 μέτρων. Όταν θέλουν να προσπεράσουν, πρέπει να περιμένουν να φτάσουν σε φάρδεμα του μονοπατιού και έχοντας προειδοποιήσει, τότε να επιχειρούν προσπέραση.

3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ : Εφόσον προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός, θα γίνεται με τρόπο που δεν θα αναγκάσει το προσωπικό να έρθει σε επαφή με τα αντικείμενα του αθλητή! Ζητάμε από τον αθλητή να μας επιδείξει ότι οφείλει, βγάζοντας και βάζοντας μόνος του τα αντικείμενα στο σακίδιό του.

9. ΣΤΑΘΜΟΙ

1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Οι σταθμοί πρέπει να είναι εγκατεστημένοι σε υπαίθριο χώρο! Μόνο σε περίπτωση κακοκαιρίας δικαιολογείται μετακίνησή τους σε στεγασμένο κλειστό χώρο (πχ εσωτερικό καταφυγίου).

2. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ : Θα υπάρχει σήμανση στο έδαφος, ώστε να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των αθλητών που φτάνουν στο σταθμό.

3. ΕΠΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ : Αποφεύγεται η επαφή προσωπικού με τους αθλητές, με την παρουσία πάγκων ή τραπεζιών ανάμεσά τους. Στα τραπέζια αυτά θα βρίσκονται τα τρόφιμα που προσφέρει η διοργάνωση στους αθλητές.

4. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΗΣ : Γίνεται αποκλειστικά από το προσωπικό, έχοντας ελάχιστες ποσότητες από τις προσφερόμενες πάνω στο τραπέζι που μεσολαβεί ανάμεσα στους ίδιους και στους αθλητές. Συσκευασμένα προϊόντα ανοίγονται εκείνη την ώρα, από τους αθλητές, οι οποίοι όμως δεν έχουν το δικαίωμα να τις πάρουν μαζί τους φεύγοντας, για να αποφευχθεί η απόρριψη σκουπιδιών στο βουνό. Τροφές εκτός συσκευασίας (φρούτα σε φέτες, σάντουϊτς, σνακς κλπ) προσφέρονται σε ειδικό σκεύος από το προσωπικό, σε ποσότητα που αφορά μόνο τον εξυπηρετούμενο αθλητή, ώστε να αποφευχθεί επαφή μεγαλύτερης ποσότητας τροφής με τα χέρια του αθλητή που κάθε φορά εξυπηρετείται.

5. ΓΕΜΙΣΜΑ ΔΟΧΕΙΩΝ ΜΕ ΥΓΡΑ : Δεν επιτρέπεται στους αθλητές να γεμίζουν μόνοι τα κύπελλά τους ή τα δοχεία τους με νερό από τα μπουκάλια της διοργάνωσης ή από βρύση που τυχόν υπάρχει στο σταθμό, για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση. Μόνο το προσωπικό έχει αυτό το δικαίωμα. Εναλλακτική λύση, τα πλαστικά κύπελλα μιας χρήσης, δεν συστήνονται όμως για περιβαλλοντικούς λόγους.

6. ΣΑΚΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (DROP BAGS) : Τους τηρούμε σε χώρο κάπως απομονωμένο από το χώρο που γίνεται η τροφοδοσία των αθλητών. Μέλος του προσωπικού αναλαμβάνει να παραδώσει τον σάκο του κάθε αθλητή και στη συνέχεια να τον τοποθετήσει πάλι στη θέση του.

7. ΚΥΠΕΛΛΑ ΥΓΡΩΝ : α) Σε αγώνες κατηγορίας Ultra, ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει το δικό του κύπελλο, στο οποίο θα δέχεται τα προβλεπόμενα υγρά υδροδοσίας, β) σε αγώνες κατηγορίας Marathon ή Trail, η διοργάνωση μπορεί να χρησιμοποιήσει και κύπελλα μιας χρήσης για την υδροδοσία των αθλητών.

8. ΘΕΑΤΕΣ : Δεν θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών / συνοδών σε σταθμούς υποστήριξης που δεν είναι υπαίθριοι, για αποφυγή άσκοπου συνωστισμού! Εφόσον βάσει κανονισμών επιτρέπεται η εξωτερική υποστήριξη, αυτό μπορεί να γίνεται εκτός των στενών ορίων του σταθμού αλλά σε απόσταση οπτικής επαφής από αυτόν (όχι πάνω από 50 μέτρα πριν η μετά).

10. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

1. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Καλό είναι η αψίδα του τερματισμού να χαρακτηρίζεται ως «διαμπερής», να έχει δηλαδή συνέχεια προς κατεύθυνση εκτός χώρου εκδήλωσης, να μην οδηγεί τον αθλητή που τερματίζει σε αδιέξοδο χώρο.

2. ΑΘΛΗΤΕΣ : Κάθε αθλητής που τερματίζει, πρέπει να παροτρύνεται να εγκαταλείψει το χώρο το συντομότερο, χωρίς να καθυστερεί για φωτογραφίες ή περιμένοντας για συναθλητές του.

3. ΠΑΡΟΧΕΣ : Προσφέρονται μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού ή/και αναψυκτικού και μόνο! Όχι τροφές που χρειάζεται για μια ακόμα φορά να θέσουν σε κίνδυνο αθλητές ή προσωπικό άσκοπα, αφού ο αγώνας μόλις τελείωσε.

4. ΜΕΤΑΛΛΙΑ : Τα αφήνουμε συσκευασμένα σε πλαστική σακούλα για λόγους ασφάλειας σε ένα τραπέζι και οι αθλητές παραλαμβάνουν ο καθένας από ένα μετά τον τερματισμό!

5. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ : Καταβάλλουμε προσπάθεια να παρουσιάζουμε ζωντανά (live) τα αποτελέσματα του αγώνα στο διαδίκτυο αλλά και σε μεγάλη οθόνη σε ανοικτό χώρο ενώ αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός αθλητών, συνοδών και θεατών εν γένει στο χώρο του αγώνα.

11. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

1. ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ : Η τελετή απονομών δεν πραγματοποιείται, παρά μόνο με τον στοιχειώδη τρόπο και μόνο με όσα πρόσωπα είναι απαραίτητα για αυτόν το σκοπό, όπως οι απονεμόμενοι, οι απονέμοντες, εκπρόσωπος της διοργάνωσης και ένας φωτογράφος.

2. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ : Γίνεται χρήση μάσκας από όλους τους παρευρισκόμενους και τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας

3. LIVE STREAMING : Εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, γίνεται ζωντανή μετάδοση της τελετής απονομών μέσω live streaming.

Επικαιροποίηση
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

HARTA


I. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Με τη δήλωση συμμετοχής ο εκάστοτε αθλητής αποδέχεται τους κανόνες διεξαγωγής όλων των αγώνων του αθλητικού διημέρου Methana Volcano Challenge.
Κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να σεβαστεί τους κανόνες που η Διοργανώτρια Αρχή έχει θέσει καθώς επίσης είναι υποχρεωμένος να υπακούει τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.
Επίσης κάθε αθλητής που γνωρίζει και έχει αποδεχθεί πως θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος, έντονες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή την ημέρα διεξαγωγής.

II. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και chip χρονομέτρησης. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει τον αριθμό συμμετοχής στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο. Επίσης δεν θα πρέπει να χάσει το chip χρονομέτρησης καθώς αυτό θα πρέπει να επιστραφεί στον τερματισμό του αγώνα. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

III. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ:

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

IV. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ / ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι εθελοντές σε κομβικά σημεία του αγώνα και μόνο για θέματα κατεύθυνσης και σωστής συνέχειας της πορεία του αθλητή. Δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Συνοδεία αθλητή θεωρείται εξωτερική υποστήριξη και τιμωρείται με αποκλεισμό του αθλητή. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

V. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας προσπαθεί να αποκτήσει έναν οικολογικό χαρακτήρα (ECO FRIENDLY). ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής. Στους σταθμούς υδροδοσίας θα υπάρχουν χάρτινα κύπελλα για την ενυδάτωση σας τα οποία δεν επιτρέπεται να απομακρυνθείτε από τον σταθμό κρατώντας απορρίμματα.

VI. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ .

Χωρίς να είναι υποχρεωτικό η Διοργάνωση συνιστά την χρήση σακιδίου με υδροδοχεία ή ασκό νερού καθώς επίσης σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης, κινητό τηλέφωνό και στερεά τροφή. Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν όλους τους αθλητές αλλά ιδιαίτερα τους αρχάριους (για την απόσταση των 24 χλμ) που μπορεί να έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με έναν ορεινό αγώνα τέτοιας απόστασης.

VII. ΠΟΙΝΕΣ.

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
– ρύπανση διαδρομής
– κοψίματα διαδρομής
– ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης
– παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά
– εξωτερική υποστήριξη και βοήθεια
– μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου
– άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα
– απώλεια αριθμού αθλητή και chip χρονομέτρησης
– οποιαδήποτε άλλη μη αποδεκτή, από την Διοργανώτρια Αρχή, συμπεριφορά.

VIII. ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Η Διοργανώτρια Αρχή κατά την διάρκεια των αγώνων επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, με εξειδικευμένο προσωπικό (διασώστες, Σαμαρείτες, φυσιοθεραπευτές) για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Πυροσβεστικό Όχημα θα βρίσκεται σε επιλεγμένο σημείο.

IX. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.

Η Διοργανώτρια Αρχή μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

X. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ.

Η Διοργανώτρια Αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

XI. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στην διοργάνωση τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του κατά την διάρκεια του αγώνα και των απονομών για διαφημιστικούς σκοπούς.

XII. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Η Διοργανώτρια Αρχή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία συμμετοχής σε ορεινούς αγώνες, η κατάσταση της υγείας τους είναι άριστη και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.


ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ HARTA SERIES 2022

ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ HARTA SERIES 2022


ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ & ΠΟΙΝΩΝ

1. Επαρκεί η μαρτυρία του μέλους του προσωπικού που υπέστη τη βιαιοπραγία
2. Απαιτείται μαρτυρία τρίτου προσώπου (συναθλητή ή μέλους της διοργάνωσης)
3. Τεκμηριώνεται από μαρτυρία μέλους του προσωπικού της διοργάνωσης. Κάθε άλλη καταγγελία εξετάζεται με επιφύλαξη αξιοπιστίας
4. Αποδεικνύεται από τη μαρτυρία του θύματος ή από κοινά αποδεκτά αποδεικτικά στοιχεία
5. Αποδεικνύεται από την απουσία καταγραφής του αθλητή στη σχετική χειροκίνητη κατάσταση ελέγχου του CP ή την αντίστοιχη απουσία από τη λίστα των αυτοματοποιημένων καταγραφών μέσω chips ηλεκτρονικής καταγραφής
6. Επαρκεί η μαρτυρία του εντεταλμένου από τη διοργάνωση προσώπου ως προς την καταγραφή της ώρας αναχώρησης
7. Επαρκεί η μαρτυρία μέλους της διοργάνωσης
8. Απαιτείται μαρτυρία τρίτου προσώπου που να ανήκει στη διοργάνωση
9. Απαιτείται η μαρτυρία δύο τουλάχιστον ακόμα αθλητών ή ενός μέλους της διοργάνωσης, πέραν του παθόντος
10. Απαιτείται είτε η απλή μαρτυρία μέλους του προσωπικού είτε η τεκμηριωμένη μαρτυρία συναθλητή
11. Αποδεικνύεται μόνο από τον έλεγχο υποχρεωτικού εξοπλισμού, τον οποίο διεξάγει τακτικά ή δειγματοληπτικά η διοργάνωση
12. Για να στοιχειοθετηθεί το παράπτωμα του pacing, θα πρέπει ο αθλητής σε κάθε περίπτωση να βρίσκεται πίσω από το τρίτο (ξένο) πρόσωπο, να είναι καταφανές ότι ακολουθεί και όχι ακολουθείται. Απαιτείται η απλή μαρτυρία μέλους του προσωπικού ή η τεκμηριωμένη (βίντεο/φωτογραφία) από μάρτυρα εκτός διοργάνωσης
13.  Οποιαδήποτε υποστήριξη σε νερό ή τροφή και από οποιοδήποτε πρόσωπο, μέλος ή μη της διοργάνωσης, συνιστά παράπτωμα! Αποδεκτή και η μαρτυρία τρίτων, με την προϋπόθεση της τεκμηρίωσης
14. Τα “προβλεπόμενα” σημεία συνήθως βρίσκονται στα νοητά όρια των σταθμών υποστήριξης ενός αγώνα. Μόνο μαρτυρία μέλους της διοργάνωσης γίνεται αποδεκτή και πάντα υπό αίρεση, καθώς δεν είναι πάντα αυταπόδεικτη η αιτία παρουσίας σκουπιδιού στο μονοπάτι
15. Ο διοργανωτής οφείλει να απαριθμεί ξεχωριστά το κάθε ένα προβλεπόμενο αντικείμενο υποχρεωτικού εξοπλισμού στους κανονισμούς αγώνα, ώστε να καθίσταται σαφής ο αριθμός των αντικειμένων. 
16. Μόνο εξουσιοδοτημένο μέλος του προσωπικού της διοργάνωσης μπορεί να καταλογίσει συντόμευση διαδρομής (shortcutting). Η συντόμευση διαδρομής συνίσταται στο εσκεμμένο κόψιμο στροφών μονοπατιού ή δρόμου, με όφελος τουλάχιστον 10 μέτρα! 
17. Αποδεικνύεται τόσο από μαρτυρία/καταγραφή μέλους της διοργάνωσης, όσο και από (τεκμηριωμένη όμως) μαρτυρία τρίτου προσώπου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ DOPING : Αναφορικά με το παράπτωμα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών (doping) υπάρχει μόνο η ισχυρή σύσταση στους αθλητές να μην κάνουν χρήση, καθώς αυτό αντίκειται στο πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι” και επιπλέον, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη της υγείας. Η χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ αποτελεί σοβαρότατο παράπτωμα, δεν περιλαμβάνεται στο Ποινολόγιο, καθώς ούτε η HARTA αλλά ούτε και οι διοργανωτές είναι σε θέση να αστυνομεύσουν την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης χρήσης!


Lava Trail Run 25 Km - Θετική υψομετρική 1.700 μ.

MVC 25km

24 klm - Methana Volcano Challenge24 klm - Methana Volcano Challenge

Fuego Trail Run 12.5 km - Θετική υψομετρική 850 μ.

MVC 12,5km

12 klm - Methana Volcano Challenge 12 klm - Methana Volcano Challenge

Δηλώστε τη συμμετοχή σας για εθελοντική εργασία στο 1ο Methena Volcano Challenge επικοινωνώντας με την Διοργανώτρια Ομάδα.

Στείλτε μας e-mail με τα ακόλουθα στοιχεία:
Όνομα
Επώνυμο
Τηλέφωνο
e-mail

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Υπεύθυνη εθελοντισμού Κυρία Σταματίνα Λαζάρου – Τηλ. : (+30) 6981542615
e-mail: volunteermethana@gmail.com


Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα αξιοθέατα των Μεθάνων και της ευρύτερης περιοχής:

volcanotrails.gr/aksiotheatamethanwn


Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Hotel Apollon

Τηλ.: 22980 93082

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Villa Popi

Τηλ.: 22980 92328

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Dolora's Rooms

Τηλ.: 6936 624363

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Pansion Vienna

Τηλ.: 22980 92664

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Hotel Methanion

Τηλ.: 22980 92227

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Aerides Studios

Τηλ.: 6937 429159

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Maltezos Rooms

Τηλ.: 6981 547799

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Pansion Βασιλική Γκίκα

Τηλ.: 22980 93093

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Athina Hotel

Τηλ.: 22980 92007

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Pansion Panorama

Τηλ.: 6909 156345

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Stefani Apartments

Τηλ.: 6975 647226

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Pansion Tzina

Τηλ.: 22980 92516

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Anastasia Studios

Τηλ.: 6978 779142

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
N & M Apartments

Τηλ.: 6979 232628

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Rooms Το Λιμανάκι

Τηλ.: 6977 469414

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Hotel Ακτή

Τηλ.: 22980 92387 - 6972 882442

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Pansion Χριστίνα

Τηλ.: 22980 92403 - 6932 431215

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Lessioti Apartments

Τηλ.: 6948 043005

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Θεώνη Studios

Τηλ.: 6977 305569

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Mariori Apartments

Τηλ.: 6977 985917

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Hotel Avra

Τηλ.: 22980 92550

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Το Βαθύ Rooms

Τηλ.: 22980 92559 - 6972 787899

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Pansion Marousa

Τηλ.: 22980 92250

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Elia & Daphne Village Houses

Τηλ.: 6940 053365 - Τακτικούπολη 8 χλμ.
Facebook: Elia & Daphne Village Houses

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Arsinoe Cosy Guest House

Τηλ.: 6971 611120
Instagram: @arsinoe_cosy_guesthouse


Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Μεζεδοπωλείο Όστρια

Τηλ.: 22980 92955
Facebook: Μεζεδοπωλείο ΟΣΤΡΙΑ Γευστικόν ανεμολόγιον

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ταβέρνα Η Αθηνά

Τηλ.: 22980 92568 - Βαθύ Μεθάνων
Facebook: Athina-Meletis Taverna

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ταβέρνα Κάβος του Παυσανία

Τηλ.: 22980 32447 - Άγιος Νικόλαος Μεθάνων

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ψαροταβέρνα Το Αγιωργίτικο

Τηλ.: 22980 32058 - Άγιος Γεώργιος Μεθάνων

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ψαροταβέρνα Θεώνη

Τηλ.: 22980 92558 - Βαθύ Μεθάνων

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ψαροταβέρνα Το Λιμανάκι

Τηλ.: 22980 92948 - Βαθύ Μεθάνων

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Skipper Bar

Τηλ.: 6980 590033 - Βαθύ Μεθάνων
Facebook: Skipper Bar Cafe
Instagram: @skipper_bar_cafe

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ψαροταβέρνα Το Βαθύ

Τηλ.: 22980 92632 - Βαθύ Μεθάνων

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ταβέρνα Οινοθεραπευτήριο

Τηλ.: 6977 715676 - Καμένη Χώρα Μεθάνων

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Apaggio Cafe - Bar - Restaurant

Τηλ.: 22980 32051 - Άγιος Γεώργιος Μεθάνων
Facebook: Apaggio
Instagram: @apaggioagiosgeorgios

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ocean Coffee Food Drink

Τηλ.: 22980 92881
Facebook: Ocean Coffee food drink
Instagram: @ocean_methana

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Το Καπηλειό Ταβέρνα - Μεζεδοπωλείο

Τηλ.: 22980 93093

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
B & B Cafeteria - Bar

Τηλ.: 22980 92125

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
La Piedra Cafe - Bar

Τηλ.: 22980 92307
Facebook: La piedra cafe bar - Μέθανα
Instagram: @lapiedra.cafebar

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ο Μπάμπης Ψαροταβέρνα

Τηλ.: 22980 92140
Facebook: Babis tavern

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Ο Αργύρης Ψησταριά

Τηλ.: 22980 92521

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Μαριορή Ψαροταβέρνα

Τηλ.: 22980 92656
Instagram: @mariori_methana

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Το Παλαιόκαστρο Ψαροταβέρνα

Τηλ.: 22980 92747
Instagram: @palaiokastro_sea_food

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Παλιοκατάσταση Καφέ - Μεζεδοπωλείο

Τηλ.: 22980 92039
Facebook: Παλιοκατάσταση-Paliokatastasi
Instagram: @paliokatastasi_32

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Bake Love Καφέ Σνακ - Μπαρ

Τηλ.: 22980 93191
Facebook: BakeLove_Methana

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
Το Εικαστικόν Μεζεδοπωλείο

Τηλ.: 6978 696928

Saronic Outdoor Activities - Poros Island
3ος Δρόμος Μεζεδοπωλείο

Τηλ.: 6970 797601


Photo Gallery

Saronic Activities Methana Volcano Challenge
Saronic Activities Methana Volcano Challenge
Saronic Activities Methana Volcano Challenge